duminică, 14 mai 2017

Noi sfinţi canonizaţi în România. Sfinţii putneni. Mitropolitul Iacob, şi ucenicii săi Sila, Paisie şi Natan.


Sinaxarul românesc se îmbogăţeşte cu patru sfinţi


    Acestia sunt: Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, și Cuvioșii Sila, Paisie și Natan.

     Azi, 14 mai 2017, Mănăstirea Putna a fost gazda unui eveniment foarte important pentru ortodoxia română: proclamarea canonizarii sfinților putneni. 

VIDEO - Din învăţătura Sfântului Iacob Putneanul:

    Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, în ședința din 6–7 iunie 2016, a hotărât canonizarea Sfântului Iacob Putneanul și a ucenicilor săi, Cuvioșii Sila, Paisie și Natan, viețuitori la Putna și Sihăstria Putnei, cu zilele de prăznuire de 15, respectiv 16 mai.










5 comentarii:

  1. Ne bucuram, dar nu e suficient.
    Ierarhii de azi ar trebui sa urmeze modelul de curaj si credinta al Sfantului Iacob de la Putna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care ierarhi ? Ăia ecumeniști care au trădat Ortodoxia în Creta ?

      Ștergere
  2. Nu pot urma sfaturile acestui sfânt pentru că sunt prea implicați în cele lumești. Preferă să se complacă în mocirla slugărniciei față de dușmanii Bisericii si ai Neamului, doar pentru a-si păstra funcțiile si a-si duce mai departe viata de huzur cu care s-au obișnuit până acum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Raspunsul nostru referitor la comentariile de mai sus este urmatorul:
    Observam cu totii ca ierarhii nostri au abateri serioase, din mai multe puncte de vedere, dintre care cel mai grav este cel doctrinar. Sfintenia Parintilor putneni nu poate fi atinsa de abaterile ierarhilor nostri de azi. Cei patru sfinti raman in continuare la fel de sfinti ca si inainte de a fi declarati astfel de catre Sinod. Confirmarea oficiala a Sinodului BOR nu face altceva decat sa confirme ceea ce Dumnezeu a stabilit deja cu mult timp inainte, si anume: sfintenia celor patru parinti putneni.
    (Cristian Marc)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine zici ASTRADROM. Ei rămân sfinți indiferent de trăirea si corectitudinea ierarhilor de azi din Biserică. Acesti episcopi nu au făcut nimic decât să recunoască un lucru stabilit de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.