vineri, 29 ianuarie 2016

Scoaterea botezului in afara legii - diversiune sau gluma de prost gust?




 Diversiune sau gluma de prost gust? 

Pe unele site-uri din Romania a aparut stirea ca CEDO a interzis botezul copiilor. Aceasta este o manipulare fara scrupule prin care unele organe de presa anti-ortodoxe incearca sa induca familiilor tinere idea ca botezul la copiii este ilegal. Mentalitate protestanta, diabolica in toata regula.



Siteul cancan.ro a preluat de pe bloguri obscure o știre conform căreia "Esenta crestinismului, botezul, a fost trecut in afara legii de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului!".

"Știrea", după cum admite chiar autorul ei, își are originile pe un "site bulgăresc", "bulgarian times", care la rândul său citează "gasove.com".

În sprijinul afirmațiilor sale, autorul știrii (Gabriel Niculescu) afirmă că: "Botezul copiilor incalca articolul 16 din Conventia Europeana, coroborat cu articolul 22..". O simplă verificare a Convenției a Drepturilor Omului, arată că articolul 16 se referă la "Restricțiile activității politice a străinilor", iar articolul 22 vorbește despre "Alegerea judecătorilor CEDO". Convenția Europeană a Drepturilor Omului poate fi consultată aici. CEDO nu dă legi, ci hotărâri, iar acestea se aplică din momentul emiterii lor. 

 În goana după trafic, cancan.ro nu s-a împiedicat însă de verificarea informațiilor pe care le transmite, cu lacrimi de crocodil, despre "esența creștinismului".

Mai grav, "știrea" a fost preluată de un site care se vrea luat în serios "stiripesurse", care în mod parșiv, se întreabă dacă "CEDO a scos botezul în afara legii". Autorul, Gabriel Zamfirescu, s-a obosit să verifice sursele oferite de cancan, se convinge că e un hoax, dar tot postează știrea folosindu-se de alibiul dubativ "ar fi zis, ar fi hotărât". Ocazia pentru niște trafic ușor nu putea fi ratată.

 Cât de jos mai poate cădea presa din România?

Cancan.ro este un tabloid deținut de compania PRO TV, directorul general fiind Aleksandras Cesnavicius. Redactorul Șef al siteului Stiripesurse este Ionel Dâncu.


2 comentarii:

  1. Off topic:
    Filmul Mitropolitului Ilarion (Alfeev) - Sarbatorile. Intampinarea Domnului
    https://www.youtube.com/watch?v=XHpkVGXimqg

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca acum doar testeaza terenul.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.