luni, 16 martie 2015

Schismaticul Onufrie Pop de Bergamo si-a sters propriile justificari de pe site-ul sectei sale


Schismaticii Onufrie Octvian  Bindiu Pop si Nicolae Marius Constantin au recurs la un mod josnic de a-si impune punctul de vedere prin care dovedesc inca o data falsitatea si fatarnicia pe care o ascund in cugetele lor. Acestia il sustin pe schismaticul Gherasim Bratu din Bucuresti avand ca interes comun subminarea si boicotarea activitatii duhovnicesti a Bisericii Ortodoxe Romane incercand sa dezbine credinciosii ortodocsi de nationalitate romana.


Membrii redacției ASTRADROM am ramas  uimiți că pe site-ul oficial al sectei lui Onufrie Pop  nu mai apar replicile acestuia în care calomnia redacția noastră și pe jurnalisul Silviu Alupei. 

În 17 ianuarie 2015, ATRADROM  a publicat un articol in care demasca secta lui Gherasim Bratu (auto-intitulat „mitropolit”)din Bucuresti si radacinile acesteia din diaspora romaneasca. Ca urmare a replicilor primite din partea unor persoane mentionate de noi s-a ajuns la o polemizare a acestui subiect. In articolul nostru intitulat „Gherasim Bratu si Onufrie Caruntu inseala lumea spunand ca apartin de Biserica Ortodoxa. Marturii despre secta romaneasca de la Milano si dedesubturile controversate ale acesteia” s-a amintit si de anumite secte din Italia prin care Gherasim Bratu s-a perindat. Amintim aici secta lui Onufrie Octavian Pop care functioneaza ca asociatie recunoscuta de statul italian sub numele „Mitropolia Crestin–ortodoxa dupa vechiul calendar din Italia” si secta condusa de un anume Evloghios numita « Mitropolia de Milano si Aquileia din care face parte  si falsul ierarh Avondios de Como cu numele real Dimitrie Bica. Atat Onufrie Bindiu Pop, cat si Avondios de Como au fost caterisiti de catre Biserica Ortodoxa Romana , aceasta caterisire fiind recunoscuta de toate patriarhiile ortodoxe din lume. Acestia se prezinta in fata romanilor din diaspora ca fiind ierarhi ortodocsi de nationalitate romana. (vezi detalii link-ul http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/01/gherasim-bratu-si-onufrie-caruntu.html).

 

Din partea acestor doi «ierarhi» am primit amenintari. Onufrie Pop a continuat, pe site-ul oficial al sectei sale, un sir de replici sub forma de “comunicate”, scrisori catre credinciosi, etc. pe care le avem copiate in arhiva redactiei. Precizarile noastre referitor la aceste replici pot fi gasite pe blogul ASTRADROM. Cu acest prilej am aratat si abaterile de la randuiala bisericeasca ale acestui fals mitropolit de Bergamo.

Aceste polemici au fost urmarite de catre mai multi cititori din Romania si diaspora, care ne-au semnalat disparitia articolelor mentionate mai sus. Atat cititorii cat si colectivul redactiei ASTRADROM au ramas mirati de faptul ca «replicile» postate cu atata inversunare au fost sterse in mod misterios de pe site-ul sus amintit. Care sunt motivele? Oare putem specula ca nu-si pot asuma responsabilitatea fata de afirmatiile facute? etc. Motivele pot fi multe, dar cine a sters acele articole cu siguranta avea ceva de ascuns. Aceasta arata o imoralitate a celor implicati deoarece se tem de propriile lor afirmatii, diversiuni, inselaciuni si alte acte nedemne prin care ii inseala pe romanii din afara granitelor tarii.

Ultimul articol postat despre acest subiect a fost al lui Nicolae Marius Constantin, «preot» schismatic care activeaza in Spania ca «vicar» al lui Onufrie Pop din Italia. Acesta aducea informatii false si calomnii la adresa jurnalistului Silviu Alupei si a redactiei ASTRADROM. Stergerea articolelor amintite a fost infaptuita la doua zile dupa ce pe blogul nostru s-a anuntat oficial intentia actionarii in instanta a autorilor acelor calomnii. 

Intre timp ASTRADROM a inceput o ancheta jurnalistica despre sectele romanesti  pseudo-ortodoxe din diaspora romaneasca. Vom reveni.

Marius Pop




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.