luni, 30 martie 2015

Florian Bichir omul schismaticului Onufrie Pop de Bergamo in ograda Bisericii Ortodoxe sau unealta dezbinarii prin falsi “propovaduitori” ai ortodoxiei in diaspora romaneasca



Schismaticii din Valencia se lauda ca “mitropolitul” lor are oameni infiltrati in sanul BOR. Unul dintre acestia este controversatul ziarist Florian Bichir cel care a fost “popit” in ascuns la “stilistii” lui Cosma. Acesta i-a publicat lui Onufrie Pop de Bergamo o carte omagiala in care incearca sa aduca justificari si “argumente” pentru situatia “canonica” in care au degenerat sectele pseudo-ortodoxe cu implicatii in Italia si Spania.

   Schismaticii Nicolae Marius Constantin si Onufrie Octavian Pop au realizat un “interviu” prin care aduceau justificari si se disculpau folosindu-se de numele unui controversat personaj din lumea ortodoxa: Florian Bichir. Onufrie Pop recomanda cartea lui Florian Bichir intitulata “Surghiunit pentru credinta” editura Mitron, Timisoara 2011, in care ii aducea pretinsului “mitropolit” omagii, cu ocazia zilei de nastere. Dupa prefata si biografie, la pagina 15 gasim un articol semnat de Avondios de Como si Lecca, fostul preot Dimitrie Bica, caterisit pentru homosexualitate de catre IPS Laurentiu Streza, pe cand era episcop la Caransebes. Azi Avondios este “arhiereu” in Italia, facand parte din “mitropolia” clandestina de Milano si Aquilea. Din aceasta “mitropolie” facea parte, pe atunci, si schismaticul Octavian Bindiu Pop, fostul preot Olivian, care acum si-a luat numele de “Onufrie de Bergamo”. 

In aceasta carte, autorul vine cu justificari necanonice prin care incearca sa arate o asa zisa canonicitate a sectei intitulata “patriarhia” de Kiev. Din scrierile lui Bichir rezulta clar ca Filaret s-a razvratit impotriva Bisericii Ruse, ceea ce a dus la schisma sa, pe motive nationaliste ucrainiene. Acesta este si motivul principal al caterisirii acestui “orthodox” stapanit de duhul razvratirii si al dezbinarii. Cu toate acestea Filaret Denisenco se extinde si in Republica Moldova prin schismaticul Filaret Pancu, iar apoi prin Onufrie Pop in diaspora romaneasca. Filaret al Kievului (Denisenco) pretinde ca este “patriarh” al ucrainienilor si rusilor din Ucraina, dar din cate se vede dubleaza si Biserica Ortodoxa Romana din diaspora folosindu-se de clerici caterisiti si certati cu
disciplina bisericeasca.

   La pagina 72 a cartii, Florian Bichir spune: «După “experiența ucraineană”, ÎPS Onufrie alege o altă jurisdicție considerândo pe drept cuvânt mult mai apropiată de sufletul românilor din Italia pe care îi păstorea. O Biserică locală, de origine latină…» referindu-se la “mitropolia” clandestina de Milano si Aquilea, in care activeaza Avondios de Lecco si Como. Din aceasta afirmatie se vede clar interesul de a atrage credinciosi de nationalitate romana in secta din Italia ca o alternativa la episcopiile ortodoxe canonice aflate sub ascultare canonica fata de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane (Episcopia de Italia si Malta, si Episcopia de Spania si Portugalia).

    Florian Bichir a fost hirotonit in cadrul unei secte “dupa vechiul calendar” din Romania, desprinsa de Slatioara – o ramura a unui “ierarh” Cosma care la “calugarit” cu numele Anthimos si l-a “hirotonit” ca “preot”, in 2001 facandu-l secretarul sau. Astfel Bichir, ajunge secretarul unei “noi Biserici”. Conform informatiilor publicate pe site-uri ortodoxe, acesta a savarsit botezuri si alte “slujbe” religioase spunand ca este preot ortodox de stil vechi. “Aceasta secta para-schismatica, care revendica peste 500.000 de adepti in Romania, este in legatura si cu structurile asa-ziselor “Biserica Ortodoxa Libera”, “Biserica Ortodoxa Secreta” si Biserica Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahilor de Pretutindeni” (BCOTVP). Aceasta din urma, infiintata in Ucraina si supranumita de presa independenta “Biserica KGB”, beneficiaza si de sprijinul suspect al unor angajati ai “Trustului” Catavencu-Cotidianul. Asa se explica poate si prezenta frecventa a celor doi “teologi” – “ziaristul” Bichir si “parintele” Anthimos – la postul Realitatea TV. Este de subliniat ca toate aceste miscari de trupe au loc in Moldova, cu influenta de dupa granitele CSI”. (vezi link-ul de la sfarsit)




Fotografiile si faptele lui Florian Bichir arata complicitatea sa in activitatea sectelor schismatice pseudo-ortodoxe. Pentru a se disculpa, controversatul personaj neaga ca a fost “hirotonit” spunand ca informatiile aparute despre caderea sa in schisma sunt false, ele fiind publicate de catre anumite “site-uri obscure”, dupa cum le numesc si amicii sai din afara granitelor tarii. Bichir spune ca nu a renuntat la preotie: “N-am renunţat pentru simplu motiv că n-am fost hirotonit. N-am fost preot nicio clipă. Mă mir că un jurnalist cu experienţă ca tine poate crede în prostiile difuzate de unii pe net!”. http://terteci.blogspot.ro/2011/11/bichir-despre-el.html

    Onufrie Pop si-a pus speranta ca Florian Bichir va reusi sa se infiltreze pe sub pielea unor inalte fete bisericesti din BOR prin diferite gesturi, scrieri, afirmatii etc. Daca ierarhii BOR vor fi pacaliti sau nu, ramane de vazut.

    Mentionam ca la data scrierii acestui articol, “interviul” realizat de cei doi schismatici a fost sters, fara sa cunoastem motivele reale. Biserica Ortodoxa Romana nu recunoaste “hirotonia” lui Florian Bichir, el fiind acceptat in sanul Bisericii doar ca simplu credincios. Apropiati ai lui Bichir ne spun ca acesta nu se poate lasa de fumat si alcool, precum si de alte vicii care nu fac subiectul discutiilor noastre. Cert este ca numele sau apare alaturi de unele cercuri de interese pro-homosexuale, oare intamplator?
 
    O diversiune a sectarilor lui Filaret, pe care o promoveaza si Onufrie de Bergamo, este legata de o asa-zisa negociere a schismaticului Filaret Denisenco de la Kiev cu Patriarhia Ecumenica de Constantinopol. Acestia spun adeptilor pe care i-a racolat ca Filaret este in tratative cu Sanctitatea Sa Bartolomeu de la Constantinopol pentru o viitoare recunoastere oficiala. Este o minciuna prin care incearca sa amageasca pe creduli deoarece Bartolomeu al Constantinopolului nu a discutat niciodata cu Filaret si nici nu s-a pus vreodata aceasta problema din partea Bisericii Ortodoxe. Chiar daca Filaret si-ar atrage de partea sa pe toti ucrainienii, daca una dintre patriarhiile Ortodoxe ar acorda recunoastere lui Filaret, acea patriarhie ar cadea din har pentru ca ar recunoaste o secta ca fiind canonica, indiferent de numarul adeptilor aceleia.


Cristian Marc


Fostul preot stilist face lobby pentru secte pseudo-ortodoxe din Italia, pe care le considera ca fiind o “alternativa” la episcopia canonica a BOR:



7 comentarii:

  1. Florian Bichir nu este mason?... Are relații cu ,,elitele”, se afișează cu ele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ortodox din Italia2 aprilie 2015 la 14:13

      Poate nu degeaba se invarte in cercurile homosexualilor de la asa-zisele "mitropolii" din Italia.
      Cine se aseamana se aduna... nu?

      Ștergere
  2. asteptam sa vedem si de stilisti ca de astia ne-am saturat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana Stancoiu6 aprilie 2015 la 18:04

      Toate la timpul lor. La care stilisti te referi. Astia nu sunt tot stilisti?

      Ștergere
    2. Ba da sunt stilisti, dar la fel de "autonomi" ca cei de la Slatioara. Stiai ca nici pe cei de la Slatioara nu ii recunoaste nici o patriarhie ortodoxa de stil vechi din lume, nici Athosul, nimeni mai oameni buni. Si astia sunt la fel de rupti de Biserica canonica...

      Ștergere
    3. Te referi la secta asta la care a trecut curand Danion Vasile? A aparut deja si pe acest blog, dar si pe altele...

      Ștergere
    4. Din pacate nu ati facut asa o pasiune pt stilistii nostri ca pt aia din occident, eu cred ca aici e pericolul nu acolo !

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.