joi, 15 ianuarie 2015

Cartea „Minunile Sfântului Efrem cel Nou prin icoana sa izvorâtoare de mir” a fost folosita in mod abuziv de catre Gherasim Brat si Onufrie Emilian Caruntu – ne informeaza redactia editurii Areopag.


Deoarece numele PS Iustinian Chira si a cartii despre minunile Sfantului Efrem a fost folosit in repetate situatii de catre secta lui Gherasim Bratu, in scop propagandistic, am cerut lamuriri editorului acestei carti:

Intrebare ASTRADROM:

   In emisiunea "Rai da' buni" din seara zilei de 9.01.2015 liderul sectei "Mitropolia autonoma de Milano", d-nul Gherasim Brat s-a folosit in scop propagandistic de cartea scoasa la editura Areopag, intitulata "Noi minuni ale Sfantului Efrem cel Nou". Folosindu-se de aceasta carte si de binecuvantarea data de PS Iustinian Chira aparuta pe prima pagina, se incerca scoaterea in evidenta a unei legaturi intre minunile Sfantului Efrem cel Nou si asociatia sectara a lui Gherasim. Va rugam sa ne relatati in ce context a fost scoasa cartea si in ce masura aceasta formatiune religioasa are dreptul de a se folosi de titlul cartii.
Departament presa, Marius Pop


Raspunsul primit de la Areopag:



    Volumul „Minunile Sfântului Efrem cel Nou prin icoana sa izvorâtoare de mir” conţine mărturii despre minunile făcute de Sfântul Efrem în vieţile unor credincioşi, membri ai Bisericii Ortodoxe Române. Binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Justinian Chira a fost dată pentru toate volumele ortodoxe editate de Editura Areopag, nu în mod special pentru această carte. Considerăm că folosirea acestei cărţi în sprijinul promovării grupării schismatice la care a trecut Onufrie Căruntu după caterisirea sa este abuzivă.
Redacţia Editurii Areopag



 *  *  *  *  *



Pentru prezentarea situatiei, vezi si:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.