marți, 11 martie 2014

Lunetiștii din Kiev, contractați chiar de către actuala coaliție, relevă o conversație telefonică între comisarul UE pentru Afaceri Externe și ministrul de externe al Estoniei

kiev-snipersDin câte se poate afla în urma unei conversații telefonice dată publicității pe Internet între comisarul pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton și ministrul de externe al Estoniei, lunetiștii care au tras asupra protestatarilor și asupra poliției în Kiev au fost contractați de către liderii Euromaidanului.

Există o suspiciune care se confirmă din ce în ce mai mult asupra faptului că în spatele acțiunilor lunetiștilor nu a fost Ianukovici, ci a fost cineva din interiorul noii coaliții,” a afirmat ministrul Estonian Paet în timpul conversației telefonice. “Cred că trebuie să aflăm cu certitudine dacă e așa. Adică, nu am primit aceste informații, asta e interesant. Doamne Dumnezeule!”, a replicat Ashton.

Conversația a avut loc după ce ministrul de externe al Estoniei, Urmas Paet a vizitat Kievul pe 25 februarie, în toiul confruntărilor dintre protestatarii pro-europeni și forțele de securitate în capital ucraineană.



Paet și-a mai amintit de conversația sa cu un doctor care a i-a tratat pe cei împușcați de către lunetiștii din Kiev. Ea a afirmat că aceeași oameni au tras focuri de armă și asupra protestatarilor și asupra poliției.
“În al doilea rând, ceea ce a fost destul de deranjant, aceeași Olga [Bogomolets] ne-a mai spus că toate dovezile susțin ideea că toate victimele , indiferent de tabăra din care făceau parte, au fost ucise de către aceiași lunetiști”, a subliniat ministrul de externe estonian.
Ashton a replicat: “Ei bine, da… asta e, asta e îngrozitor.”
Olga [Bogomolets]mi-a mai arătat și câteva fotografii, afirmând că, bazându-se pe expertiza ei medicală, este vorba de același scris de mână, același tip de gloanțe și că este deranjant faptul că acum, noua coaliție nu este interesată să afle ce s-a întâmplat cu adevărat,” a mai spus Paet.
Se crede că fișierul a fost distribuit pe Internet de către ofițeri ai Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), loiali fostului președinte Viktor Ianukovici, care au reușit să pună sub urmărire telefoanele lui Ashton și Paet.
Sursa: Russia Today
Traducerea: Gandeste.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.