vineri, 24 februarie 2012

Episcopul Gurie a criticat desfrâul oficializat

"Vai celor ce spun amarului dulce şi dulcelui amar" (prorocul Isaia)


Desfrâul, si păcatul în general, a devenit o stare de normalitate pentru lumea "civilizată". Combătut de învăţătura Bisericii, desfrâul este considerat un fel de a iubi în timp ce virtuţile sunt considerate "un capitol din gândirea Evului Mediu".



Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei a publicat pe siteul Episcopiei o scrisoare deschisă pentru primarii din eparhia pe care o păstoreşte. În scrisoare este criticată oficializarea desfrâului sub forma căsătoriei de o zi (numită de edili: "căsătorie de probă") în timp ce, ierarhul îndeamnă pe mai marii oraşelor hunedorene să fie modele pentru cei pe care îi conduc.
Scrisoarea nu se adresează unui primar anume ci tuturor în egală măsură, fiind vizaţi în mod deosebit cei care deja au săvârşit această desacralizare a tainei cununiei.

Pentru amanunte recomandăm să se citească scrisoarea deschisă pentru toţi primarii din cuprinsul eparhiei Devei si comunicatul de presă emis ulterior legat de acest subiect.

Vedeţi şi:
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/02/24/ps-gurie-al-devei-si-hunedoarei-dragobetele-jalnic-concubinaj-al-desfranarii-protest-fata-de-casatoria-de-proba-oficiata-de-primarii-din-eparhie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.