luni, 4 iulie 2011

Au reînceput discuţiile despre retrocedări

Scandalurile iscate datorita pretenţiilor Bisericii Greco-Catolice in ce priveşte retrocedarea domeniilor şi averilor episcopiilor unite, dar şi cele legate de retrocedările locaşurilor de cult, au reînceput cu un nou elan. Speranţele Vaticanului sunt tot mai mari de a reintra în posesia imenselor averi dar nu în ultimul rând în posesia lăcaşurilor de cult.
Interesul Vaticanului este creşterea numărului de credincioşi în ţările din răsăritul Europei. Un instrument în atingerea acestui scop e Biserica Greco-Catolică susţinută pe căi politice de catre partidele afiliate ICD (Internaţionala Creştin Democrată).
Referitor la acest subiect vom reveni cu amănunte.
Vedeti şi link-ul:
http://apologeticum.wordpress.com/2011/07/04/ierarhii-ortodocsi-vor-relua-dialogul-cu-greco-catolicii-va-fi-reluata-si-retrocedarea-lacasurilor-de-cult-catre-uniati/

Un comentariu:

  1. Interesant. Valul de revendicari ale catolicilor in Ardeal incepe simultan cu federalizarea Romaniei. Credeti ca e doar o mica intamplare.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.