luni, 13 decembrie 2010

Tokes Lazlo si "dragostea" de neam

Europarlamentarul Tokes Lazlo a afirmat in Parlamentul European ca ziua de 1 Decembrie e o zi de doliu. De ce a facut aceasta afirmatie? E simplu.
La 1 decembrie 1918 Ardealul a fost alipit Romaniei. La Trianon s-a decis ca teritoriul Ardealului sa fie parte integranta a Statului Roman. Astfel toate proprietatile Statului Unghar deveneau implicit proprietati ale Statului Roman. Legea proprietatii a repus, in mare parte, in drepturi toate averile Bisericilor Maghiare (Reformata si Romano-Catolica) obtinute in timpul ocupatiei austroungare si prin concordat.
E firesc ca situatia teritoriala a Ardealului il nemultumeste pe domnul Tokes dar de aici pana la a decla Ziua Nationala a Romaniei ca zi de doliu e o foarte mare diferenta.
prof. Viorel Munteanu

Ca reactie a acestei afirmatii s-a formulat urmatoarea petitie:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p23647051.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.