vineri, 30 aprilie 2010

Părintele Arsenie Boca – emblema duhovnicească a Ardealului

Joi, 29 aprilie 2010, la Teatrul Arcadia din Oradea a avut loc conferinta cu tema “Părintele Arsenie Boca – emblema duhovniceasca a Ardealului” susţinută de Bogdan Juncu, ucenic al părintelui Arsenie şi teologul Fabian Seiche de la editura Agaton. Conferinţa a fost asistată de pr. Serafim Bădilă de la mănăstirea Căşiel, jud. Cluj. Anul acesta se implinesc 100 ani de la naşterea marelui duhovnic din Ardeal. Organiator a fost ASTRADROM – Bihor.

Joi, la Teatrul Arcadia din Oradea, a avut loc conferinţa cu tema „Părintele Arsenie Boca – emblema duhovniceasca a Ardealului”. Invitaţii conferinţei au fost Bogdan Juncu, ucenic al duhovnicului Arsenie, si teologul Fabian Seiche asistaţi de pr. Serafim Bădilă de la Manăstirea Căşiel. Cei prezenţi au vorbit despre profeţiile si invăţăturile părintelui Arsenie Boca, printre care se află şi picturile de la Biserica Drăgănescu din apropiere de Bucureşti: „Picturile de la Drăgănescu sunt picturi profetice pe care nu le putem tâlcui noi după bunul nostru plac” spune Bogdan Juncu completând: „Printre aceste picturi gasim şi cele două turnuri gemene din SUA care au fost dărâmate in urmă cu câţiva ani. S-a gandit cineva in urmă cu câţiva zeci de ani că acele două turnuri vor fi distruse? În această biserică e pictat un om stând picior peste picior si vorbind la telefon mobil iar, când a fost pictată biserica nici nu se stia de telefonia mobilă. Tot în acea biserică este pictată o antenă parabolică când nimeni nu văzuse încă aşa ceva si multe altele pe care să le putem tâlcui ar trebui să ne ridicăm la nivelul duhovnicesc al celui care le-a pictat”.
Teologul Fabian Seiche a vorbit despre ultimii ani din viaţa părintelui Arsenie, despre perioada cât a stat în închisoare şi cea de după eliberare. Fabian Seiche spune că după ce a fost eliberat din închisoare, pr Arsenie, a trebuit sa stea în haine civile într-un apartament din Bucureşti unde veneau în ascuns la spovedanie si după sfat duhovnicesc clerici si monahi din zona. „Părintele Arsenie nu a murit de moarte naturală – spune teologul – ci a fost omorât de securitate. Cei care au fost la înmormântarea sa au putut vedea degetele din care au fost smulse unghiile, vânătăile şi multe alte indicii care confirmă acest lucru. Pr. Arsenie a prezis si moartea lui Nicolae Ceausescu”.
Conferinţa a fost susţinută într-o atmosferă duhovnicească. Organizator a fost ASTRADROM – Bihor, conferinţa făcând parte dintr-un program al organizaţiilor Laicatului Ortodox Bihor dedicat împlinirii a 100 ani de la naşterea marelui duhovnic din Ardeal.
Cu o seara înainte, în sala mare a primăriei din Beiuş, a avut loc prima parte a ciclului de conferinţe dedicat părintelui Arsenie Boca.

Maria Nan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.